3 veckor gammal

Nu har vi varit hos BVC igen på mateos 3 veckors dag. Han växer så det knakar!! Jag gissade på 3400g men ham väger nu 3655gram! Han följer sin kurva perfekt och det är så skönt att jag har gott om mjölk så man slipper lägga till ersättning. 

Vi har nu hittat bra rutiner känner jag. Speciellt på natten när vi nu äntligen fått on tekniken med att amma liggandes på sidan. Det gör att jag slipper sätta mig upp och vi har lamporna släkta. Han äter och sen somnar han direkt och sover jättegott tills nästa gång han ska öta igen. Det brukar vara vid 2 och 5 på natten. Senaste dagarna har han dock börjar få lite magnip. Ont när han fiser och lite ont på kvällarna. Men det har alla bebisar för tarmarna är inte helt mogna mm. Jag är bara glad att det bara är en stund på kvällen och att han är ganska lätt att trösta. Vi brukar trösta och äta tills det är dags att sova helt vid ca 10 då är det perfekt att köra ut med vagnen. Det räcker typ bara att man kommer till brevlådan sen har han somnat! Sjukt att det kan fungera så bra!! 

Igår var jag på efterkontroll på mvc. Lite tidigt redan 3 veckor efter men eftersom hela min graviditet gått så bra och samma med förlossningen så var det inte ovanligt enligt henne. Allt har ju gått så bra å jag mår bra så det var inte så mkt att säga. Nu känns det dessutom mkt bättre när jag är ute å går så tänkte göra det en gång om dagen nu. Skönt för mig och nyttigt för minisen med frisk luft. 


Trackback


RSS 2.0