Utflykt på Ven

Ett av mina sommarmåsten. Patrik har inte varit på Ven och det var jättelängesen jag själv var där.
Verkligen så mysig ö. Tror jag såg 5 bilar totalt på hela dagen. Inte så konstigt kanske, ön är ju bara 11 km i omkrets, knappt lönt? =)
 
Vi tog rååbåtarna över vilket gick smidigt, fast på hemvägarna var det VÄLDIGT vågigt så vi kom hem dygnsura! Men det var mest bara kul. Var ju som tur var varmt ute.
 
På ven hann vi med varmröktlax, glass, fotbollssgolf (jag vann!!!), cykling runt ön, köra vilse när P tappar kartan, hitta rätt igen, spana in alla stränder med kristallklart vatten runt ön, getingstick i foten =(, och en äventyrlig båtfärd hem.
Skulle smort in oss liiiite tilll i morse annars var dagen en fullpott!
 
 

V 20+4

Dagens mage.
Känner honom flera ggr om dagen fast det har jag gjort några veckor. Det syns ju även utanpå magen när han sparkar eller gör kullerbyttor eller vad han nu gör. Ibland känner man en hård liten boll nånstans på magen antar det är huvudet eller kroppen:)

Årets renoveringar

Sköönt med semester fast ännu har vi jobbat rätt hårt dock. Men det känns bra att fixa allt nödvändigt först. Vi har hunnit måla fasaden grå, och innan dess har Patrik tvättat hela fasaden och spacklat. Nu håller vi på att byta alla paneler som behövs bytas ut. Känns lite knepigt tills man väl är igång då flyter det bara på. Idag blir det fortsättning av just det, sen återstår att fräscha till de befintliga panelerna och sätta upp fasadbelysning. Nästa års projekt är redan spikade också. Då blir det by framsida med plattor mm och en altan med tak på baksidan! Pjuuh :)

Spelmobilen och Leo

Första semesterdagen och vet inte riktigt vad jag ska göra. Lyxproblem verkligen. Har avklarat ullaredsshoppingen och igår målade vi fasaden hela dagen. Så detta är första lediga dagen själva hemma. Är lite för seg för att påbörja något stort projekt så får se hur dagen utvecklar sig.

Satte upp mateos mobil och Leo var jättenyfiken och tittade helt hypnotiserat när det spelade tills han somnade. Hoppas den funkar lika bra på Mateo :)

Ullaredsshopping

Nu är halva tiden passerad och är i vecka 21 idag. Jag glömde skriva det senast att vi fick nytt BF datum och nu är lille Mateo beräknad till den 30 november ist.

Äntligen har jag börjat min semester och det första jag gjorde var att dra med Tatte och Natta till ullared. Patrik slapp undan och spacklade fasaden hemma ist. Det var nog en bra idé för han hade nog aldrig årkat vår runda :)

Blev ett långt kvitto men tycker ändå vi fick hem mycket av det nödvändiga man ska ha till ett bra pris. Återstår en del men det är ingen brådska med det.

Igår kom också Patriks mamma och sambo hit och har stannat över till idag. Tyvärr för oss ska det vara mulet hela dagen idag ist för strålande sol och 25 grader som det var igår. Men det är bra för Patrik som ska måla hus iaf :)

https://cdn2.cdnme.se/3534395/7-3/pic_51e23922e087c36c6d4dbd2d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3534395/7-3/pic_51e23922e087c36c6d4dbd2d.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3534395/7-3/pic_51e24730e087c36bc589226d.jpg" class="image">

Sparkar!

Jag eller Vi har börjat känna sparkar från den lille! Jag gissar att jag känt dom ett tag men när man även känner med handen utanför magen vågar man mer tro på det. På RUL gick vi reda på att moderkakan låg i bakvägg och det ska tydligen vara lättare att känna sparkarna tidigt då läste jag. Och just den kvällen la jag min hand på magen och visst rörde den sig! Patrik kunde också känna och det var lätt för mig att bekräfta när han tyckte han lände något. Men den är inte så stark av sig ännu. Har bara gått någon dag men hittills har den varit mest aktiv på kvällen och lite på förmiddagen. Eller är det då jag haft tid att känna efter :) Det är roligt iaf.

RUL

Vi var äntligen på rutinultraljud den 4/7. Vi var hos Vera som jag tyckte var bra men ganska tystlåten. Man vill ju inte heller störa och fråga för det är väldigt viktigt att allt blir rätt så vi var tysta och lät henne koncentrera sig ist. Bebisen låg långt nedsjunken i livmodern fast den hade massa mer plats. Jag fick därför hålla på att skaka på mig så den skulle flytta sig lite men utan resultat. Den verkade ha det för bra där den låg. Som tur var lyckades hon mäta allt ändå men när vi i slutet skulle leta reda på vad det var för kön på krabaten såg vi att den låg med navelsträngen mellan benen också. Jag hade tänkt erbjuds mig att skaka en rejäl sista gång men innan jag visste ordet sv hade hon stängt av allting och tagit av sina handskar så det var inte mkt att be för.

Vi är jätteglada att allt såg bra ut med bebisen och har tillochmed funderat på om inte det räcker med information. Men jag är nog lite för nyfiken trots allt och vill gärna veta. Så vi har bokat en tid på Emma Ultraljudsklinik i Malmö på söndag och hoppas verkligen det ska gå bra då!! Håll gärna tummarna.

Vi fick några kort med oss nu också. Två i 3D och en i 2D.

RSS 2.0