V 32, exakt 2 månader kvar

Måndag. Ny vecka vilket är rätt skönt. Startar ju varje måndag med yoga också vilket är en perfekt start på veckan! Funderar just nu på om det är värt att gå en omgång till. Har bara 2 ggr kvar så det känns ju lite så. Men sen hinner jag kanske inte gå alla. 

V 32 nu redan! Magen verkligen "gungar" när han rör sig nu. Får hålla händerna för ibland för det känns som det ser lite för knäppt ut :)
Det var tom en på yogan som frågade vilken vecka jag var i å hur länge magen rört sig så. Hon var impad för det syntes tom genom en tjock stickad tröja som jag hade på mig. Men såhär jättetydligt har han bara rört sig senaste veckan tycker jag. Och hon var i v 29 så de kommer väl snart :) 

En annan sak. Fick tvinga p att fixa tånaglarna haha. Ooooh nu börjar det bli lite svårare att böja sig ner. 

Sova också för den delen. Massa gnäll nu men ligger skönt när jag ska somna och vi ska inte ens prata om hur skönt det är på morgonen MEN mitt i natten sådär vid halv 3 kan jag omöjligt sova. Allt e obekvämt och det bara hår inte. 2 nätter har det varit så nu och jag hoppas inte det blir samma inatt igen. 










Före - efter

As requested :) dock ej klart ju men en bit på vägen. Känns så bra med väggen! Och det bästa. Inte kostat en enda krona! Hittade spik i garaget :D tumme upp! 

Känns som denna väggen är lite lugnare också och smälter samman med resten av huset. 







Smygtitt

Tänkte ju vänta att visa tills det är lite mer klart men här är en smygtitt iaf. Höll på att sätta upp tavlorna men spiken tig slut!!! Grr. Så får köpa å fixa det senare men eftersom det kanske är mörkt då kan jag lika gärna visa en bild på färgen nu iaf. Är lite rörigt i rummet fortfarande. 

Ska sätta upp två tavlor till, fästa lampsladden i taket. Hyllor matta jada jada.....mm mm mm :) 


Målat & sushi

Tillbaka i soffan..
Precis tryckt i mig massa hemmagjorda supergoda sushibitar. Så mkt bättre med hemmagjorda speciellt nu när man inte kan äta vilka som helst. 

Bästa var den med tonfisk, avokado, gurka, och Patriks specialare vitlöks-chili-majonäs på. Mmmm så gott det blev! 

Vi hann faktiskt måla klart rummet! Målade nästan 4 ggr och färgen räckte precis!!! Kanske att man skulle haft lite till så man kunde målat två ggr blått nu fick vi dutta lite ist där det behövdes. Och jaaa jag är ju inte en målare det märks så Patrik ska fixa mina kanter också för han var inte nöjd haha. Men men. Ser fram emot att se rummet i dagsljus (eller kanske jag inte vill det haha) men jo. Kul att ställa tillbaka allt och äntligen sätta upp mina tavlor och vimpel. Wi wi wi :) 

Fattar inte att klockan är halv 8. Är helt död. 



Första strykningen

Där var första strykningen gjord! Lite orolig att tapeten under ska lossna, att våra rollers och penslar är lite för kassa (återanvänder gamla). Men men!! Förändring är iaf kul :) känns ändå redan bättre tycker jag. Behöver inte bli perfekt. Det lär ju slitas en del i det rummet sen ändå. 

Nu håller vi paus med lite nypressad juice och får se vad jag mer hittar. Patrik har redan käkat flingor för ovanlighetens skull. Sjukt vad en person kan äta mkt flingor å müsli haha. 





Budgetfix

Godmorgon!
Oj som jag sovit. Tror jag deckade runt 10 och om det inte varit för att Isa kom upp å la sig på mig och började mysa följt av att leo kom in sekunden efter och hoppa upp i sängen  började spinna hade jag nog också legat kvar och sovit som P. Men det är iaf det bästa sättet att bli väckt på så det gör inget  Fortfarande sovit 1 1/2 h mer än på en vanlig vardag =) 
 
Sitter här och surfar lite. Idag ska jag nog fixa lite i M's rum. Blir budegtfixande i form av att måla över fondtapeten först till vit sedan samma blå som vi har i vardagsrummet om färgen räcker vilket jag hoppas. Jag gillar ju fortfarande tapeten i kontoret men den funkar inte riktigt till samma syfte längre. Ska dessutom få söta små vimplar som Tatte har sytt som inte alls passar in idag. Så det ska bli spännande att se hur det blir senare. 
 
På tal om budget tänker jag även mig en matta där inne eftersom det bara är en tom stor yta mitt på golvet och det behövs mjukas upp lite. Jag vill nog ha en rund matta men velar mellan en blå eller ljus. Antingen beige eller grå typ. Neutral ja ni fattar. Den blåa blir en färgklick till rummet och livar ju upp men neutral är ju alltid neutralt. Man ve tju itne hur mkt annat som kommer va i rummet sedan. Vad tycker ni? Helst hajde jag inte velat ha rya heller (som den blåa är) men det är enda som finns på ellos och det är där jag helst vill handla pga va priset. Tips, just nu är det 50 % rabatt=) 
 
 
Ellos Home Turkos Ryamatta Tulsa rund Ø 120 cm
Ellos Home Grå Ullmatta Ø 130 cm
Ellos Home Naturvit Ullmatta Ø 130 cm
 

Välförtjänad helg!

Äntligen är det helg!! Jobbat konstant i 12 dagar. Och idag gick ett till utskick iväg tack vare att jag å 2 till satt å pressade på kontoret igår kväll. Patrik fick också sitta med och fick gjort lite av hans eget jobb så det var ju bara bra. 

Egentligen skulle vi på föräldragruppträff men Patrik fick reda på ny tid och sen stannade det där ;P. Sååå vi får boka in ett separat men det var samtidigt bra för då hann jag jobba ist :) 

Nu som sagt kvällsmys!! Idol xfactor jordnötsringar å soffa! Here i come!





V30+

Snart har ju en hel vecka till flugit förbi. Tiden bara rusar iväg!! Här är iaf veckans big baota mage :)

Time to get ready for work. Sista dagen på veckan och nytt utskick. Pjuuuh




Bra slut på veckan

Varit så uppe i varv senaste veckan typ drömt om jobb och vaknat tidigt i ottan varje morgon. Först när jag ansåg mig klar med ritningarna idag och lämnade jobb typ dog jag helt. Har slappat och fixat lite med hem å tvätt. P lagade middag och nu en ny säsong av X-factor helt perfekt. 
Så konstigt att det är måndag redan imorgon. Vart tig helgen vägen? 

V 30+ nu. Och Gud vad man känner den lille nu! Känner typ hand och fot eller vad det kan vara utanpå magen och det syns verkligen när han rör sig. Fast varje gång han rör sig massor säger jag till p att känna men då slutar han alltid. Antingen är han rädd för honom eller blir han lugn. Vi får väl se sen när han är ute. Börjar längta efter att se och känna honom i verkligheten nu. 





Jubbelijubb

Söndag morgon och sitter här 06:25 å käkar frulle helt klädd för jobb. Tror nog det blir sovmorgon imorgon asså! Eller nåt riktigt smarrigt att fira med senare. 

Tur att isa iaf är vaken å mysig så man har lite sällskap:) 

Är lite sugen på att måla i mateos rum nu. Har hittat lite väggfärg som blev över i garaget. Hmm



Stressig vecka

Hej!
Har inte haft ork till att skriva här inne denna veckan har haft så fullt upp. 
Jobbat järnet även idag (lördag) och imorgon blir det en sväng in till kontoret på morgonen. Pjuuh ska bli skönt när allt är skickat imorgon. 

Trots att jobbet ligger i huvudet nu hela tiden hann vi iaf med att äntligen röja i garaget! Sååå skönt att ha det gjort. Blev 2 rundor till tippen och 4 lådor med "skräp-loppis-prylar". Flyttade även in utemöblerna som får ha gjort sitt nu till nästa vår. 

Avslutat denna dagen med sushi och ryggmassage i soffan för mig och fotboll för Patrik. 

Kommer nog sova jävligt gott inatt eller jag hoppas iaf på det. 

Imorgon får det bli jobb, tvätta, handla och städa litta. Tjoohoo


Yoga & pyssel

Måndagar är inte så farliga ändå när man har yoga 2 timmar efter jobb. Eller tekniskt sett lite innan man egentligen slutat. Man kopplar verkligen bort allt annat i vardagen. Den pyttelilla buddhan från Thailand har därför fått åka fram :)

P hade klipptid så efter yogan tog vi en sväng till väla igen för att köpa mindre ramar och käka lite. Nu har jag pysslat med tavlorna men de har inte åkt upp än. Kommer inte alls överens med tapeten därinne =\

För övrigt märks det att man börjar bli tung. Brukar tycka det är ganska "kul" att gå på väla när p klipper sig annars men fyy idag gick jag i snigelfart och årkade inte ens ta mig runt så vände halvvägs å satte mig utanför och väntade ist.

Nu dags att sova.. Namaste

Sunday

Söndag och här har varit full rulle samtidigt som det inte känns så. Tror det är för att jag inte lämnat huset idag som det känns som man inte gjort nåt men när jag tänker efter har det varit full fart.

Vaknade 6 och surfade till 7. Ösregn och mörkt ute så tände lite ljus och pressade en juice till frukosten sådär helglyxigt.

Förmiddagsprojektet blev att sätta upp en tavelvägg. Köpte ju ramar till babyrummet men de blev för stora men lyckligtvis passade de helt perfekt i vardagsrummet!! Har stört mig på att ena väggen varit tom jättelänge och detta är jag faktiskt nöjd med. Ska bara i motiv i dom och jag tror det blir lite svartvita kort antagligen på lillen sen. En ram saknas.. råkade såklart paja den. Så nu återstår att köpa nya mindre ramar som var tanken från början.

Sedan har vi haft finbesök av Frida och lilla yrvädret Adam. Drog fram alla spel vi hade har hunnit med Wii, supernintendo och Nintendo 64. Nostalgi!

Tror ni jag var klar där? Nooooe.. 3e maskinen tvätt på g och nu är det dags att bädda rent sängen, vika tvätt och veckohandla. Aaah döööör. Tar en promenad först...

Startfix i babyrummet

Såhär såg det ut hos oss gårdagen och förmiddagen idag. pjuuh
Skönt att ha börjat iaf =)
 
Jag säger börjat... Patrik tror säkert vi är klara ;P
 
 

Nya "kontoret"

Jahupp så var datorn i vardagsrummet.. Jag är ju väldigt anti egentligen men eftersom vårt vardagsrum ändå varit så tomt innan så stör det faktiskt inte så mkt än. Kul att man dessutom kan se p lite oftare nu :) Blev faktiskt helt okej, över förväntan =)

Lurre och fika i solen

Nu jäklar har vi grejat. Monterat byrån direkt efter frullen och vikt in alla kläder mm i lådor. De ska ju såklart tvättas också men en sak i taget. Ska visa lite hur det ser ut nu fast det är inte färdigt riktigt ännu. Behövs matta och lite på väggarna mm. Kanske ta de på ullared? Yep ni hörde rätt. Hinner nog med en liten sväng till dit i höst ;)

Bjöd in päronen på lurre å gofika. Kändes som vi inte sett dom på ett ordentligt tag nu. Dom är ju så busy med solpaneler och annat. Nu ska jag leta lite motiv till tavlorna. Idén är att printa ut något själv från nätet.

Snart v 30 och nedräkning

Lite svullen i magen men stor börjar den kännas! På söndag går vi in i v 30 och det kanske inte ens är 10 v kvar! Känns galet. Får nog läsa förlossningsboken klart nu.

Börjat fixa rummet

Fredagen den 13 idag. Sjukt härlig dag. Jättehärligt väder enligt mig. Friskt och höstligt samtidigt som solen värmde å man kunde sitta ute.

Var på lunchdate med Patrik som jobbade hemma och fick fly när städerskan kom :) hann med en go kaffe och muffins i solen på waynes också.

Kort dag på fredagar så vi tig en sväng ut till Ikea och fick med oss en byrå hem. Har inte kommit ut någon på blocket tyvärr och nu börjar tiden rulla iväg. Måste göra iordning i rummet innan man är helt tömd på energi och orörlig för den delen.

Men det kommer inte bli några dramatisks förändringar just nu. Vi börjar med att möblera om lite, flytta ut kontoret så skötbord mm får plats så får vi ta tapeter och annat när han blir lite större. Känns som en buffert just nu är mer prioriterat.

Slitigt sen vi kom hem från Ikea med att flytta om, koppla ner dator, koppla upp dator, dammsuga bakom allt som man flyttat, tömma hela dagbädded, flytta den... Ja ni fattar. Avslutade iaf dagen med lyxpizza och filmmys. Imorgon blir det att fortsätta och skruva ihop byrån mm.

Glukosbelastningsprov

Idag var det dags för glukosbelastningsprov för att se om man fått graviditetsdiabetes. Fick inte äta någon frukost utan komma till MVC kl 8 och dricka ett stort glas med sockervatten med 75gram socker.

Det var inte alls behagligt kan jag säga. Först var det lungt men sen blev man helt yr och kunde inte fokusera alls. Men det gick bra och provet var bra! Likaså järnvärde och den lilles hjärtljud som slog 139 slag per minut? Eller vad man räknar. Magen växer enligt kurvan och blodtryck var bra. Check!

Patrik fick hålla sällskap eftersom man ska sitta där i 2 timmar efter man druckit sockervattnet innan man kan ta proverna. Efter tog vi iaf en stooor frukost på fahlmans vilket var väldigt gott.

Blev en kort dag på jobb idag. Kom vid 11 sen var det yoga också som börjar 4. Ganska lagom för en måndag :)

Väla och grill

Bra dag igår. Hängde med Carro och det var jättetrevligt. Käkade på Ebbas café i stan för andra dagen irad och man får så sjukt mkt mat och fika så det är knappt sant. Såklart pregar man i sig allt å sen kunde jag knappt gå! Men det trotsade vi och gjorde ändå så stack ut till väla och kollade hur mkt som helst utan att köpa något. Nästan rekord på den! Har letat i snart alla butiker efter en massagegrej, ni vet sån i trä med tre ben. Kan inte hitta det nånstans!! =\ Däremot hittade vi skiiitsnygg höst jacka. Skit bara att den knappt gick att knäppa över magen. Å det lär ju inte bli lättare heller.

Sen blev det kanske denna simmarens sista grillning ute på det.

Jag å kulan igår när vi letar tapeter. Får nog kolla i en tapetbutik igen det var lättare.

Lördag solig september v 27+6

Sista fina helgen verkar det som. Ska försöka ta vara på den så gott jag kan :) fast lite nyttofix blir det också. Rens i garage och en sväng till tippen. Startar iaf morgonen med en ordentlig frulle as usual :)

Bättre bild på presenten av Frida med!
Och en mage i v 27+6

Finaste presenten

Var och fikade med Frida och Adam idag i stan. Verkligen jättekul att träffa dom igen och uppdatera lite. Har ju hunnit hända så mkt i bådas liv eller ja i mitt är det mest magen kanske.
Adam var så himla rolig, jag kunde inte låta bli att skratta lite när han jätte entusiastiskt skulle åka karuseller på axels tivoli som var i stan men efter en stund vände hans leende till gråt. Och ändå skulle han åka igen efter! :)

På tal om magen trycker det och spänner som fan idag. Har nog käkat för mjt.. Ömmar typ på revbenen. Usch.

Men fick iaf en så himla fin present av dom. Super gulligt verkligen!! Nu längtar man lite extra efter den lille.
Tog kort men det var lite mörkt kanske..
Får visa bättre sen.

Adam lyckades knäppa en bild av mig med å där ser man lite hur big magen är idag! Och en ny tröja jag shoppade på hm först. Panik på kläder nu och hjälper inte att hm har typ 7 tröjor att välja mellan och inte min storlek kvar.. Aja denna fick duga iaf!

Zara baby

Onsdag idag. Ligger i soffan å ser lite idol medan det är full aktivitet i magen. Skönt att bara slappa efter att ha städat och gått en kvällspromenad. Men det känns att det är höst. Kolsvart ute redan kl 8 och känns som kvällen går mot sitt slut.

Har hittat ett nytt favveställe för kläder till småttingar nu förutom newbie från kapphal är jag helt kär i zaras höst kollektion till barn. Tyvärr är minsta storleken till 3 månader :( jag är lite kluven för jag både älskar små söta färgglada kläder med typ djurprints mm samtidigt som jag tycker det är coolt med mer "vuxenkläder" till bebisar. Kanske för allt i ministorlek är sött så det kvittar nästan vad det är :D

Titta bara. Tänk dig storlek xxxxxxxxxxs på dessa. Sött.



Yoga dag 2

Måndag igen. Känns som dagarna rusar iväg just nu. Hinner knappt med. Idag var det yoga igen. Det var mkt jobbigare denna gången men ändå jävligt skönt på nåt sätt. Skönt typ efter man gjort en asjobbig ställning å får koppla av efter. Kan ju lungt säga att min kropp behöver detta. Man får ju inte äta nåt tungt innan yoga så idag tog jag sallad till lunch. Och en papayasmoothie efter yogan. Önskar lite jag sket i alla kakor på jobb och lionchoklad mm mm hemma :) aja..
Som en på yogan sa så har man ju lite kalorier att ta av när man inte dricker alkohol som också är kalorier.. Vet inte om det stämmer men det känns ju ok att tänka så :P

Mysigt var det iaf att lillen var helt med på yogan också. Speciellt avslappningen på slutet när man bara ska ligga å koppla av. Då kickade han loss i magen en massa.

Namn..

Namnfunderingar pågår för fullt i mitt huvud. Mateo fastnade vi båda för tidigt och har blivit tilltalsnamn på honom nu i magen. Men jag har börjat vidga mig lite och känner även på lite andra namn. Men samtidigt känns det jättefel att släppa mateo. Vad händer med det namnet då? Mateo är även det ända namnet vi båda är helt överens om :)

Här är andra funderingar som vi inte är överens om :D

Ps fick fota min dator för hela hängde sig som vanligt. Den behöver verkligen in på rehab!!!!

vecka 28

Välkommen vecka 28!
Då var det dags för växtspurten att sätta fart. Pjuuh.
Redan startat med att han kan nu lägga sig på något sätt så det blir värsta trycket mot lungorna. Jag kan ju andas men det känns smått obehagligt precis som nån skulle luta sig på ens bröstkorg. Som tur är har det bara varit stundvis och inte hela tiden som jag läst att vissa verkar ha. Får hoppas det fortsätter så.

Den älskade krampen i benet har jag haft igen. Tror det är 4e gången något nu och det är fortfarande lika fördjävligt. Gäller att vicka lite på fötterna innan man stiger upp på morgonen och inte glömma det!

Kan iaf sova igen nu! Kunde knappt förra veckan å kunde ej ligga bekvämt men nu känns det rätt lungt igen.

Killen hoppar runder och sparkar mycket nu. Ganska hårt ibland med! Och ibland lägger han sig så sparkarna eller vad det är hamnar långt ut i sidan så det typ kittlas när man inte är beredd. Tror även vi har kännt hans hicka för jag antar det har varit det när det är konstanta "sparkar".

Mickes 60 årskalas

Godmorgon!! Vaknar såklart astidigt och måste kissa för de som undrar vad jag redan gör uppe :) igår firade vi mickes 60 årsdag. Hur lyckad kväll som helst! Jättefint dukat under tält med lampor och flaggor. Superbra service med påfyllning av glas och fix kring borden, kändes lyxigt;) och bästa av allt var typ 4 sorters tårtor!! Mmmm! Och och andra bästa var söta Lova som man fick mysa med!

Höjdpunkter på kvällen var:
• när Björn säger grattis till Sofias mage
• Jocke presenterar sig som mellansysterns sambo
• pappa kör den klassiska kosettdansen
• tatte blev på pickalurven
• Lollo och Bernie dansen!
• Lille som vandrande spöke med filt över sig.


Tack för en kalasig kväll! Synd man inte kunde slira med i dimmorna

RSS 2.0